Musik vid tystnadens gräns

Kompositören Arvo Pärt föddes 1935 i Estland och har med sina verk kommit att bli en utav samtidens mest älskade kompositörer, inte minst genom sina verk ”fratres” ”spiegel im spiegel” och ”Tabula Rasa”.

I denna konsert möter vi några utav hans mest omtyckta verk, i olika instrumentation samt får lyssna till Eric Schüldt som berättar om sitt möte med kompositören. 


Eric Schüldt, journalist

En journalist med ett alldeles eget tilltal. Med sina radioprogram om tystnadens musik och nu senast i SVT:s vetenskapliga samtalsprogram ”idévärlden” så har han återskapat bilden av hur tiden får ta sin plats och där tanken är lika viktig som någonsin. Hans firade program i P2 har givit honom en särställning bland vårt lands kulturjournalister.


Mats Widlund, piano

Professor i piano vid kungliga musikhögskolan och en utav landets mest erfarna och firade kammarmusiker bland annat i den högt ansedda ensemblen ”Trio Mats”. På meritlistan finns ett stort antal hyllade skivinspelningar inte minst av verk från vårt lands stora tonsättare Wilhelm Stenhammar, Gunnar de Frumerie och Hilding Rosenberg.

Anders Lagerqvist, violin

Konstnärlig ledare  för den banbrytande serien ”musik på Udden” i samarbete med prins Eugens Waldemarsudde. 
Ofta engagerad på svenska konsertscener och festivaler. Under säsongen 2018-19  väntar konserter i Holland, Frankrike och Israel. Ständigt närvarande i Anders projekt är fokus på kulturella mervärden: konserter varvat med konst och poesi har blivit hans signum.

Anders Lagerqvist - Foto Lasse Edelh
Anders och Mats
Eric Schüldt
Anders och Mats
Mats Widlund

© 2017 Roca Group Music Agency

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon