Nätter i spanska trädgårdar

Nätter i spanska trädgårdar har sin utgångspunkt i den traditionella musik som präglade flera av de spanska tonsättarnas verk under slutet av 1800-talet.
 

Flertalet av den spansk-franska musikhistoriens mest berömda tonsättare möter vi i denna konsert som hämtat sitt namn från ett utav Manuel de Fallas mest kända verk. Både han och de övriga tonsättarna i vårt program Enrique Granados, Isaac Albéniz, Joaquin Nín och Maurice Ravel var verksamma som musiker förutom sitt komponerande.

Under denna tid (1850-1900 ) var konservatoriet i Paris ett musikaliskt centrum precis som i våra dagar, något som märks inte minst stilistiskt då de spanska tonsättarna ofta studerade i Paris och fruktbara musikaliska samarbeten länderna emellan var vanligt förekommande.

Anders Lagerqvist, Violin
Kammarmusiker med hela europa som arbetsfält, sedan 2012 konstnärlig ledare för den ban- brytande konsertserien ”musik på Udden” i samarbete med prins Eugens Waldemarsudde.
Ett mångårigt samarbete i duo med pianisten Mats Widlund har lett till konserter i Frankrike och på svenska konsertscener och festivaler. Ständigt närvarande i Anders projekt är lusten till kulturella mervärden: konserter varvat med konst och poesi har blivit hans signum. Under 2018 väntar konserter i Holland, Frankrike och Israel.

 

Mårten Falk, gitarr
En utav Sveriges allra flitigast konserterande gitarrister. Ständigt aktuell med uruppförandenoch över 100 soloverk för gitarr har tillägnats Mårten. Dessutom en musiker med en stadig förankring i historiska framföranden vilket givit honom en särställning som uttolkare av mindre känd originalrepertoar för gitarr och även på äldre instrument. Mårten har gjort en mängd inspelningar för det svenska skivbolaget db productions och ofta anlitad som kammarmusiker i Sverige och utomlands.

Anders Lagerqvist
Marten Falk

© 2017 Roca Group Music Agency

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon