På spaning efter en violinsonat

Den gåtfulle Vinteuil skymtar fram i Marcel Proust’s berömda roman "På spaning efter den tid som flytt"


Musikerna Mats Widlund piano och Anders Lagerqvist violin ger sin bild av hur denne fiktive kompositörs musik kan ha klingat och med journalisten Ulrika Knutson som beledsagare får lyssnaren följa med till en tid som flytt men som ständigt är aktuell. Verk av Camille Saint-Saëns, Richard Wagner, Reynaldo Hahn, Gabriel Fauré och Jean Cras.


Ulrika Knutson, ciceron

Ulrika växte upp i Kalmar och innehar filosofie kandidatexamen i litteraturvetenskap, estetik, nordiska språk, filmvetenskap och engelska. I början av 2000-talet hade Ulrika en gästprofessur vid journalistik- och medieutbildningen vid Göteborgs universitet och mellan åren 1993 och 2002 var hon kulturredaktör på tidningen månadsjournalen och blev sedemera ordförande för Publicistklubben. Knutson är hedersledamot i Kalmar Nation och 2015 utsågs hon till hedersdoktor vid humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet


Mats Widlund, piano

Professor i piano vid kungliga musikhögskolan och en utav landets mest erfarna och firade kammarmusiker bland annat i den högt ansedda ensemblen ”Trio Mats”. På meritlistan finns ett stort antal hyllade skivinspelningar inte minst av verk från vårt lands stora tonsättare Wilhelm Stenhammar, Gunnar de Frumerie och Hilding Rosenberg.

Anders Lagerqvist, violin
Konstnärlig ledare  för den banbrytande serien ”musik på Udden” i samarbete med prins Eugens Waldemarsudde. 
Ofta engagerad på svenska konsertscener och festivaler. Under säsongen 2018-19  väntar konserter i Holland, Frankrike och Israel. Ständigt närvarande i Anders projekt är fokus på kulturella mervärden: konserter varvat med konst och poesi har blivit hans signum.

Anders Lagerqvist - Foto Lasse Edelh
Anders och Mats
Screen Shot 2018-03-24 at 07.19.39
Mats Widlund
Anders och Mats

© 2017 Roca Group Music Agency

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon