Vägen mellan himmel och jord

"Snötäckta klippor" av Akseli Gallen-Kallela

Ett konsertprogram som i ton och ord presenterar några av nordens allra främsta tonsättare parat med texter av Selma Lagerlöf och Edith Södergran.

Lagerlöf's novell "Vägen mellan himmel och jord" får musikalisk dräkt i form av Sibelius, Stenhammar och Aulins tonsättningar då berättelsens överste Beerencreutz funderar över det som betyder mest här i livet.

I Edith Södergrans poesi möter vi skeenden som ger lyssnaren tid, poetens iakttagelser manar till eftertanke och finska kompositörers verk interfolierar och fördjupar upplevelsen av dikterna.


Elin Klinga, recitation 

Elin är född i Stockholm och bor och verkar där. Efter utbildningen på Teaterhögskolan anställdes hon på Dramaten 1994, då hon spelade i Ingmar Bergmans uppsättning av Mishimas Markisinnan de Sade. Därefter hade hon ett flertal roller i Bergmans uppsättningar.

Elin syns allt oftare på teaterns experimentella scen Elverket, där hon gjort framträdande roller i pjäser av bl a Sarah Kane och Astrid Trotzig.

På film och TV har hon bl a medverkat i Anders Grönroos dramatisering av Maria Gripes Glasblåsarens barn samt i tv-versionen av P. O. Enquists Bildmakarna i regi av Ingmar Bergman.

Anders Lagerqvist, violin 

Konstnärlig ledare  för den banbrytande serien ”musik på Udden” i samarbete med prins Eugens Waldemarsudde. 
Ofta engagerad på svenska konsertscener och festivaler. Under säsongen 2018-19  väntar konserter i Holland, Frankrike och Israel. Ständigt närvarande i Anders projekt är fokus på kulturella mervärden: konserter varvat med konst och poesi har blivit hans signum.

Mattias von Wachenfeldt, gitarr
Den prisbelönte gitarristen Mattias von Wachenfeldt har givit konserter på många av Sveriges stora scener såsom Berwaldhallen, Sörmländska slott och herresäten samt Stockholm slott. Mattias har konserterat runt om i Skandinavien, Nordafrika, USA och Europa, både som kammarmusiker och solist, samt gjort inspelningar för Sveriges radio och television. Mattias von Wachenfeldts två skivor ”Guitarmusic from the twentieth century” och ”Dedicatoria”, har fått ett mycket positivt mottagande över hela Europa.

 

Elin Klinga - Foto: Sören Vilks
Anders Lagerqvist - Foto Lasse Edelh
Mattias von Wachenfeldt

© 2017 Roca Group Music Agency

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon